Ünlü Yatırımcı Bitcoin Tahminini Açıkladı! BTC Kaç Dolara Çıkar?

Kripto fon yöneticisi ve ünlü yatırımcı Mark Yusko, bir YouTube kanalında Bitcoin fiyatı hakkında konuştu. Kurucusu olduğu Morgan Ceek Capital’in CEO koltuğunda oturan Yusko, BTC için iyimser bir tahmin paylaştı.

Morgan Ceek yöneticisi, Bitcoin piyasa değerinin günün birinde altın ile eşdeğer olacağını hesaplayarak kendinde bir hedef belirledi. Yusko, böyle bir senaryo gerçeğe dönüştüğü takdirde BTC fiyatının 330.000 dolara kadar yükseleceği yorumunu yaptı.

Ünlü yatırımcı, altın ile Bitcoin arasında temelde önemli bir fark olmadığını düşünüyor. Hatta BTC, kolay taşınması ve transferinin kolay olması nedeniyle değerli metalden daha üstün. Yusko, bu argümanını şu örnek ile pekiştirdi:

“Eğer size bir Bitcoin göndermek isteyseydim bilgisayar başında iki tık ile bu işi hallederdim. Ancak bir külçe altının yarısını yollamak ister isem karşıma bir çok engel çıkıyor. Altını istenen ölçeğe nasıl getireceğim? Bu sorunu ekipman ile aştım diyelim, fiziksel transferi nasıl yapacağız?”

Altın’ın Gerçek Değeri

Morgan Ceek CEO’su, altının piyasa değerinin 12 trilyon dolar olduğunu belirterek bir argüman sundu. Yusko, bu değerin yarısının parasal olmayan alanlar için (mücevherat vs) kullanıldığını, altının gerçek parasal değerinin 6 trilyon dolar olduğunu iddia etti.

Ünlü yatırımcı Bitcoin için koyduğu fiyat hedefinden emin olsa da bunun ne zaman gerçek olacağı konusunda net bir yorum yapmadı.

Bitcoin BTC USD grafiği.

BTC an itibariyle 29.700$ seviyesinde alıcı buluyor. Ancak Yusko’nun hedefinin gerçek olması için Bitcoin fiyatının 10 kat yükselmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx