Kireçburnu’ndaki tarihi Memduh Yalısı sahibi NAB Holding’e 130 milyon TL’lik soygun şoku

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, İstanbul’da filmleri aratmayan olay, dün saat 03.30 sıralarında Sarıyer Kireçburnu’nda bulunan Memduh Paşa Yalısı’nda meydana geldi.

GÜVENLİKÇİ OLARAK İŞE BAŞLADI

Yalının içerisinde bulunan bir NAB Holding’te yaklaşık 1.5 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Y., soygun planını hayata geçirdi.

Ahmet Y., gece saatlerinde alarmı susturduktan sonra maskeli ve siyah kıyafetli 4 arkadaşını içeriye aldı. Yalıya gri renkli kamyonetle gelen hırsızlar ardından içerideki 4 kasanın kilidini kırdı.

130 MİLYON TL’LİK DÖVİZ ÇALDILAR

Daha sonra kasalarda bulunan 3 çuvala doldurdukları yaklaşık 130 milyon liralık dövizi çalan hırsızlar, kamyonete yükledikten sonra hızla gözden kayboldu.

Sabah saatlerinde yalıya gelen işyeri sorumlusu Ümit E.’nin ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede gelen ekipler, yalıdaki kamera görüntülerini incelemeye aldı.

KAMYONETLE KAÇTILAR

Hırsızların ardından kamyonete binerek uzaklaştıkları belirlendi.

Soygun anına ilişkin görüntüler şoke etti. Kimliği tespit edilen özel güvenlik görevlisi Ahmet Y.’nin, maskeli 4 kişiyi içeriye aldığı, yalıda bulunan kasaların kilidini kırdıkları, içerisindeki dövizleri çuvallara doldurdukları, çuvalları yalıya yanaştırılan kamyonetin kasasında koydukları kameraya yansıdı.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

NAB HOLDİNG NEDİR?

Genel merkezi İstanbul’da bulunan NAB Holding faaliyetlerini Türkiye ve Azerbaycan’da sürdürmekte olup ana sektörleri; Otomotiv, Perakende ve Finans’tır.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx