Partnerinin Sessizliği Seni Çileden mi Çıkarıyor? Deneyebileceğin 10 Yöntem

Partnerin sessizliğini anlamak ve başa çıkmak ilişkilerde zor olabilir. Kimi insanlar bu taktiği denge sağlamak için kullanır. Eğer partnerinin sessizliği seni zor durumda bırakıyorsa işte deneyebileceğin 10 etkili yöntem!

1. Kolay teslim olma.

Sessiz davranan kişi manipülatif bir yol izler ve suçsuzken suçlu duruma düşürebilir. O tahrik etse de ona yalvarmamalı ve teslim olmamalısın. Hatanın tamamen sende olduğunu düşünmemelisin.

2. Kendine merhamet göster.

Sessizlik kötü bir davranıştır ve sorunlardan kaçmaya işaret eder. Kendini hatırlamalı ve yanlış yapanın sen olmadığını bilmelisin.

3. Kişisel bakımını artır.

Sessizlik karşısında kendine bakman en iyisidir. Egzersiz yapmak, cilt bakımı uygulamak veya kişisel gelişim kitapları okumak sana yol gösterebilir.

4. Konuşmalara sakin başla.

Konuşurken olumlu ve pozitif olman önemlidir. Tartışmadan kaçınıyorsa tehdit etmemeli ve sakin bir tavır sergilemelisin.

5. Sakinliğini koru.

Konuşurken sakin kalmanın önemini vurgular. ‘Sen’ yerine ‘ben’ dilini kullanarak hislerini ifade edebilirsin.

6. Sınırları belirle.

Sessizlik bazen tartışmayı sonlandırabilir ancak sınırları belirlemek önemlidir. Önemli bir konu varsa bunu fark etmek gereklidir.

7. Sessizliğe sessiz kalmak.

Eğer partner sessizliği kullanıyorsa aynı taktiği kullanmak doğru değildir. Bu ilişkide açıklığı sağlayamaz.

8. Kaliteli zaman geçirin.

Daha sık vakit geçirerek ilişkiyi canlandırabilirsiniz. Birlikte keyif aldığınız aktiviteler planlayabilirsiniz.

9. Güvenilir insanlardan tavsiye al.

Fikir alışverişi yapabilirsin ancak kendi kararlarını kendin vermelisin. Sevdiklerinin fikirlerini dinle ama kendi filtrenden geçir.

10. Terapiste gitmeyi düşün.

Uzmana danışmak ilişkiyi analiz etmene yardımcı olabilir. Birlikte terapi görmek ilişkinin gelişimine katkı sağlayabilir.

Related Posts

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

10 yılda Türkiye’de vaka sayısı arttı: Bu belirtiler varsa gecikmeyin!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadir Kaya, Türkiye’de cilt kanseri görülme oranlarının son 10 yılda hızla arttığını belirtti. Solaryum alışkanlığı, yaşlanma ve korunmasız dış ortam maruziyeti bu hastalığı tetikliyor. Peki, Türkiye’de neden bu kadar hızlı artıyor?

Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğin anne rahmine düştüğü ilk andan itibaren sağlıkla dünyaya gelebilmesi ve anne- bebek sağlığının korunması için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uz. Dr. Aycan Yıldız, bebeklerde bağışıklığı artırmaya yönelik öneriler paylaştı.

Bütün uzmanlar aynı şeyi söylüyor! 1 bardağı boğaz ağrısını alıp götürüyor

İster soğuk algınlığınız olsun ister mevsimsel alerjilerle mücadele ediyor olun, boğaz ağrısıyla uğraşmak can sıkıcı bir durum olabilir. Sıcak sıvılar tahrişi hafifletmeye yardımcı olabileceğinden, yaygın bir çözüm sıcak çay içmekten geçer. Ancak kesin bir çözüm arıyorsanız size nokta atışı bir çay önereceğiz. İşte boğaz ağrısını alıp götüren o çay!